середу, 30 жовтня 2013 р.

«Наркоманія – пастка для юні»



Кількість наркоманів зростає в усьому світі, в тому числі і в Україні. Наркоманія в Україні, на думку спеціалістів, давно набула ознак епідемії. Кількість людей, які вживають наркотики близько 100 тисяч (за офіційними даними). Реальна цифра людей, що вживають наркотики, за оцінками МВС, в 10-12 разів більша, і складає 800-900 тисяч, а тенета наркобізнесу ловлять все нові жертви. За даними Інтерполу, в Україні зареєстровано 65 тисяч розповсюджувачів наркотиків. Молоді необхідно усвідомити, що вживання наркотиків не просто шкодить здоров’ю людини, а й знищує, вбиває її. Наркоманія – це насамперед проблеми молоді. Дослідження показали, що середній вік початку прийому наркотиків – 13-15 років, а в деяких містах нашої країни ще менший – 9-13 років. Наркоманія – це важка хвороба, яка дуже швидко розвивається. Середня тривалість життя людини після початку регулярного прийому наркотиків становить 7 років. Наркомани рідко доживають до 30-річного віку. Як свідчать дослідження, часто вживати наркотики починають зовсім випадково, через цікавість. Молодь “знайомиться” з наркотиками на дискотеках і вечірках, в компанії з друзями. Існують й інші причини збільшення кількості наркоманів, а саме: економічна криза, безробіття, проблеми в особистому житті. Все це змушує людину за допомогою наркотиків шукати “кращого життя”, але це життя без майбутнього.
У читальному  Липовецької центральної бібліотеки для дорослих  відбулася година спілкування   "Наркоманія – пастка для юні". На заході були присутні старшокласники із загальноосвітньої  школи №1  .
 Бібліотекар  змістовно розповіла  учням про всі підступи наркоманії  . Головною метою  уроку   було примусити молодь замислитись  що вживання наркотиків  вбиває людину, що   наркоманами не народжуються. Найчастіше наркотик пробують з цікавості, через легковажність, наслідування когось,  Наркоман стає рабом цієї звички.   Щоб     молодь зрозуміла  що   наркоманія – це не пустощі, а небезпечна хвороба. Не кожному вдається вирватись з полону цієї хвороби, яка може призвести до смерті в молодому віці.
 Увагу молодих читачів привернув перегляд літератури  "Молодість, отруєна дурманом"

Немає коментарів:

Дописати коментар