вівторок, 31 березня 2015 р.

 «Всіх поєднала книга»

Зустріч з письменником в бібліотеці – це завжди свято.
30 березня в Липовецькій центральній районній  бібліотеці, за сприяння міської ради нашого міста та Фонду громади, відбулася літературна зустріч  з відомим  письменником-науковцем Арсеном Зінченком. З незвичайною людиною, українським істориком і громадським діячем, завідувачем кафедри історії України та методики навчання Київського університету ім. Бориса  Грінченка, доктором історичних наук, щирим патріотом рідного Поділля. Він є автором більше 120 наукових праць, у тому числі кількох монографій та навчальних посібників для шкіл.
На зустріч були запрошені учні старших класів нашого міста, і вони мали змогу познайомитись з письменником, книжки якого вже давно оселилися на бібліотечних поличках. Арсен Леонідович подарував в нашу бібліотеку більше 200 книг, серед них і видання автора  та книги з його власної бібліотеки.
У ході зустрічі  відбулась цікава і захоплююча бесіда. Письменник розповів про свій творчий шлях, про  праці присвячені вивченню життя і діяльності великого патріарха України митрополита Василя Липківського,  перегорнув сторінки історії часів Київської Русі та  не оминув увагою наше сьогодення.
Про великих українців в історії нашого міста повідомив у своєму виступі Олександр Роговий, начальник архівного відділу, наш історик і краєзнавець. З великою вдячністю та теплом  він розповів про дружбу та співпрацю із Арсеном Леонідовичем  й подарував колезі щойно видану свою книгу "Подільські стежини Тараса Шевченка".
  Арсен Зінченко презентував присутнім відеоролик із своєю поезією «Дорога у вирій». За журавлями, які відлітали в чужі краї, слухачі уявно подорожували над Україною: від Седнева за Десну, понад величавим Києвом, Россю, голубим Синевіром, над Слобожанщиною, Донеччиною, на якій точаться бої,….аж до Чорного моря, за Крим…
Вашій увазі пропонуємо деякі книги автора, з повним переліком яких, можна ознайомитись у нашій бібліотеці : 
  • «Пересопницьке Євангеліє 1556-1561рр.: традиція, епоха, творці»
  •  «Наш край - Поділля»
  • «Нариси історії подільського селянства 1917-1930»
  • «Гілля старого глека»
  • Представлення Аресена Леонідовича Зінченко присутнім

    Виступ міського голови Миколи Івановича Майданюка

    Розповідь про книги подаровані А.Л.Зінченком

    О.І.Роговий дарує гостю власну книгу "Подільські стежини Тараса Шевченко"

    А.Л.Зінченко презентує посібник "Історія: вступ до спеціальності"

    Перегляд відео з поезією автора "Дорога у вирій"

    Автографи на пам'ять

Немає коментарів:

Дописати коментар