пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Я чекаю Миколая


Зимової ночі з 18 на 19 грудня, Святий Миколай опускається на срібній вервечці з неба на землю. Сивобородий, у довгій золотавій киреї, він заходить до кожної хати і кладе дітям у черевички, або під подушку свої пречудові небесні гостинці. Правда, збитошникам Святий Миколай дарує хіба що прегарного замашного прутика, бо з неба він бачить кожного з нас і добре знає, хто чемний, а хто й не дуже…
Напередодні свята районна бібліотека для дітей запросила своїх активних читайликів на народознавчу стежину « Я чекаю Миколая» .
Крок за кроком ступаючи по народознавчій стежині, діти дізнались: про історію свята,де народився Святий Миколай, хто він був насправді. Затамувавши подих слухали вони прадавні легенди, казку, декламували вірші, слухали і підспівували пісні про Миколая. Особливо сподобався діткам мультфільм «Святий Миколай».
Бібліотечні працівники зробили огляд тематичної викладки «Їхав грудень возом віз мішок морозу, а з морозом торбу свят для дорослих і малят», яка знайомить дітей з циклом грудневих свят.
На завершення розумні, чемні, слухняні дітки отримали від бібліотечних працівників солодощі і побажання одержати довгоочікувані подарунки, серед яких – найцінніший подарунок –
Любий Отче Миколаю!
Прийди до нас з раю,
Принеси малятам
Книжечок багато.
Залюбки читати
У будень і в свято






Немає коментарів:

Дописати коментар