четвер, 10 грудня 2015 р.


Цьогоріч тиждень  права  проходить в Україні з 7 по 12 грудня, включаючи  10 грудня - Міжнародний день захисту прав людини. Цей тиждень має на меті запровадження високих правових стандартів,підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян,а також створення сильної демократичної правової держави.
   В рамках Тижня права в Липовецькій районній бібліотеці для дітей проведено юридичний діалог
«На терезах Феміди», в якому взяли участь учні 9-х  класів загальноосвітньої школи  ім. В. Копитка. Феміда - це богиня правосуддя ,покровителька всіх,хто шукає правди і справедливості. 
        Бібліотечні працівники роз’яснили, що таке права людини,наскільки вони важливі для її життя,донесли до присутніх коротку історію формування прав людини від давнини до сучасності. Старшокласники із задоволенням переглянули відеофільм «Конвенція про права дитини.» 
       Огляд літератури  «Я маю право» представив книги, брошури, пам’ятки, періодичні видання і статті правознавчого змісту.
     Бліц- вікторина «Ти і закон» допомогла учасникам заходу перевірити, закріпити  і  розширити  свої правознавчі знання.
     Разом з бібліотечними працівниками  юридичний діалог вела фахівець з правознавства - начальник  управління юстиції О.М. Русецька, яка давала кваліфіковані відповіді на запитання аудиторії. Запитань було багато,стосувалися вони різних галузей права,різних правових ситуацій. Молодь цікавили питання децентралізації влади,трудового права щодо неповнолітніх,питання адміністративної і кримінальної відповідальності за злочини,зміни у виборчому законодавстві і у спадковому праві,питання про права споживачів,проте як і де можна отримати юридичну освіту та інші.
    Сподіваємось, що участь  у заході допомогла його учасникам розширити правові знання і навчитися застосовувати їх у своєму житті.




Немає коментарів:

Дописати коментар