четвер, 18 лютого 2016 р.

Небесна сотня… юнаки й батьки, їх імена ніколи не забути

Минає 2 роки з дня трагічних і водночас героїчних подій на Майдані в Києві, подій, які стали символом волелюбності, мужності, та нескореності українців. Саме цим подіям присвячена героїко-патріотична година, яку провели працівники районної бібліотеки для дітей спільно з дев’ятикласниками школи-колегіуму ім. В.Липківського. Учасники заходу перегорнули хроніку героїчного спротиву народу. 
Старшокласники були вражені силою духу, єдністю і взаємопідтримкою майданівців, масштабністю протестних акцій, які прокотилися по всій Україні та за рубежем. Але найсильніші емоції діти отримали від перегляду відео «Небесну Сотню,  Господи,  прийми» та «Борітеся – поборете»  про Сергія Нігояна. Зворушили присутніх пісня «Мальви» у виконанні Ані Лорак, та вірші присвячені Небесній  Сотні, які натхненно читали однокласники.
Долучитись до високого подвигу героїв допомогла книжкова виставка «Затиснувши болючі рани, Україна проростає Майданом…», яку майстерно презентувала бібліотекар читального залу Т.Наконечна. Один з розділів виставки присвячений героям воєнного конфлікту на Сході України, які стали гідними спадкоємцями героїв Майдану. Серед них і наші земляки. На превеликий жаль четверо із них віддали найдорожче – своє життя: Сергій Шевчук, Володимир Полупанов, Роман Грушко, Руслан Заєць. Пам’ять всіх загиблих героїв присутні вшанували хвилиною мовчання.
Цей захід - про цінність людського життя, про важливість віри, про необхідність пам’яті, про те, що кожен мусить докласти своїх зусиль, щоб жертви, принесені на вівтар України,  не були марними, щоб віра героїв в могутню процвітаючу європейську Україну стала дійсністю.


Немає коментарів:

Дописати коментар