вівторок, 22 березня 2016 р.

«Тиждень книжки»- зазвучало
Серед міста, як сигнал.
За годину місто стало ,
Як один читальний зал.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання є періодом активної популяризації книги серед школярів. Це час іще раз звернути увагу дітей та переконати їх , що читання книг – це велика духовна цінність.
Людина , яка вміє і любить читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних , добрих і вірних друзів. Кожна цивілізована держава, дбаючи продуховність , освіченість свого народу, турбується про створення книг та їх популяризацію.
 За вікном уже XXI- століття. І книга тепер- не єдине джерело інформації. Радіо, телебачення, комп᾿ютерні мережі стали конкурентами книги в результаті технічного прогресу. В рамках Книжкових іменин працівники Турбівської міської бібліотеки для дітей провели годину спілкування « Книга і комп᾿ютер в інформаційному просторі»  з учнями 3-А класу Турбівської ЗОШ №2.
  Під час спілкування з дітьми  було  почуто немало аргументів та думок дітей про комп’ютер і книгу. Бібліотекарі переконували учасників заходу, що книга дає більшу  можливість ставати розвиненою особистістю, навчає думати, аналізувати, розуміти, проникати у внутрішній світ інших людей, ставати красномовнішими. Для більшої переконливості своїх аргументів працівники бібліотеки підготували для читачів пам’ятки про книгу і читання: «Виховання інтересу до читання у дітей: поради бібліотекаря».
Але ж комп᾿ютер – це також здорово. Це - невід᾿ємний атрибут сучасного життя…
Людина, яка володіє комп᾿ютерною грамотою і знає багато мов стане успішною.  Третьокласники обговорили також правила безпеки дітей в Інтернеті, були попереджені про небезпеки в соціальних мережах, про небезпеку стати заручниками комп᾿ютерних ігор.
Учасники заходу дружно дійшли згоди , що  два джерела інформації –книга і комп'ютер, можуть спокійно і мирно співіснувати, доповнюючи один одного.


   Приємним моментом зустрічі стало нагородження  учениці 3-А класу Дюбакіної Надійки з тим, що вона визнана кращим читачем 2015 року.  

Немає коментарів:

Дописати коментар