вівторок, 19 квітня 2016 р.

Мудрість та краса подільської писанки

18 квітня 2016 року в читальному залі Липовецької центральної районної бібліотеки пройшов майстер-клас по розпису традиційної подільської писанки під назвою «Мудрість та краса подільської писанки», в якій взяли участь учні Липовецької СЗШ №2. Майстер-клас проводився бібліографом-краєзнавцем Тетяною Загалило.
В рамках цього заходу дівчата (бо саме лише дівчата та жінки за традицією займалися написанням писанок) були ознайомлені з символікою орнаментації та кольорів традиційної писанки, власне традицією написання писанки, а також з правилами та технікою їх написання.
Кожна з учасниць виготовила для себе першу власну писанку, на яку нанесла свій особливий неповторний символ та розфарбувала в кольори, що ближчі до душі. Різноманіття барв та символів писанок радувало душу, а захоплені обличчя та сяючі очі учасниць вказували на те, що даний захід був проведений недарма. Хочеться висловити свою щиру подяку всім учасницям заходу, а також вчителю Ратушній Аллі Володимирівні, які відгукнулися на наше запрошення взяти участь у майстер-класі.

Немає коментарів:

Дописати коментар