пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Голокост – лихо століття


27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, який був заснований у 2005 році спеціальною резолюцією ООН. Саме в цей день у 1945 році було визволено найбільший з гітлерівських концтаборів - Освенцим. Фашистські концтабори призначалися для фізичного знищення цілих народів. За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 мільонів людей. Всього у фашистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв і мільйони людей інших національностей.
Сьогодні всьому світу відомий Бабин Яр, де за два окупаційних роки було розстріляно близько 100 тисяч чоловік. Але по всій території України під час війни було ще багато великих і маленьких «бабиних ярів». Загалом  у  країнах Європи було знищено майже 7 мільйонів євреїв.
Наш обов'язок - пам'ятати про загиблих . Ми не маємо права забути ці страшні сторінки нашої історії, забути тих, кого вирвав з життя вогненний смерч Голокосту.
До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту  в читальній залі Липовецької ЦРБ , бібліотекар 1 категорії  Козел Т.С. провела годину пам'яті для користувачів юнацького віку під назвою « Голокост – лихо століття». Молоде покоління повинно знати про минуле, щоб вберегти себе від подібної долі в майбутньому. 


Немає коментарів:

Дописати коментар