середа, 26 квітня 2017 р.

На берегах печалі


   26 квітня. В пам’яті  українського народу  це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити з нашої пам’яті неможливо. Минає 31 рік після аварії на Чорнобильській атомній електростанції, але душевний біль не вщухає й досі. Цей день буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печалю, однією надією. Сьогодні бібліотечні працівники районної бібліотеки для дітей з п’ятикласниками ЗОШ№2 та педагогом А.В. Ратушною перегорнули трагічну сторінку історії нашої країни під  час проведення заходу «На берегах печалі». Словом і серцем доторкнулись учасники до великого жертовного подвигу ліквідаторів-героїв. Особливо зворушливо звучали з дитячих уст голосні читання книги  Є. Гуцала «Діти Чорнобиля», лист - Прощення матері Анни Ходемчук до загиблого сина Валерія, (перша жертва на ЧАЕС), поетичні рядки присвячені ліквідаторам. Зі сльозами на очах переглянули відео «Ми завжди пам’ятатимемо», «Чорнобиль сьогодні».
   Наш земний уклін і довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків смертоносної аварії.
   В пам'ять про тих, хто свідомо пішов на смерть, рятуючи життя сотень тисяч українців; тих, кого передчасно спалив атомний вогонь, запалили поминальну свічу і пом’янули хвилиною мовчання.

МИ ПАМ’ЯТАЄМО



Немає коментарів:

Дописати коментар