пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Мандрівний лицар суші і моря


Уроджений мандрівник, письменник бурхливої творчої уяви, тонкий знавець дитячої душі, улюбленець підлітків, інтернаціоналіст у найвищому розумінні цього поняття, патріот Батьківщини. Саме так можна охарактеризувати нашого земляка, письменника Миколу Трублаїні. Він палко любив дітей і хотів, щоб з них виростали справжні люди,чуйні і великодушні, проникливі і безстрашні. Для юних читачів письменник залишив багато творів, серед яких: «Ф. Літке» - переможець криги», «Вовки женуться за оленями», «Волохан», «Оповідання боцмана», «На півночі», «Берег невідомого острова», «Малий посланець», «Крила рожевої чайки», «Хатина на кризі», «З півночі мчав ураган», «Шхуна Колумб», «Лахтак», «Глибинний  шлях».
До 110-річчя від дня народження Миколи Трублаїні  районна бібліотека для дітей  провела книжкове рандеву «Мандрівний лицар суші і моря». Учасники заходу поринули у захоплюючий світ пригод та мандрівок, зазирнули до деяких подій, якими жив – подорожував невтомний письменник – мандрівник, простежили на карті шляхи мандрівок на північ, про які писав автор. Особливо вдало діти відтворили інсценізацію уривку з оповідання «Крила рожевої чайки», зворушливо зачитали листи М. Трублаїні до рідних.  В програмі заходу  лунали вірші присвячені М. Трублаїні: І. Муратова «Живому другові», Н. Струтинської «Миколі Трублаїні». Сподобалася юним читачам пісня «Трублаїнівський десант» (сл. В. Кобця, муз. Р. Мархлевського).
Для юних мандрівників  бібліотечні працівники організували книжкову викладку «Мандрівний лицар суші і моря» та провели вікторину за творчістю М. Трублаїні.



                          

Немає коментарів:

Дописати коментар