середу, 23 серпня 2017 р.

Україно,незборима зроду  - ти душа великого народу!


            Незалежності день – день єднання народів країни
  Всіх народів твоїх – і великих і зовсім малих.
       Незалежності день – свято вірних тобі, Україно,
Всіх дочок і синів, всіх дітей, Україно, твоїх.
                                                                        В. Мельник
24 серпня наша країна відзначає найбільше національне свято нашої державності – День незалежності.
Однак цього року, ми святкуємо вже 26 років з того моменту, коли Верховна Рада України урочисто прийняла акт про проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою, коли здійснилася споконвічна мрія наших предків – бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі. Ця доленосна подія стала проявом високої свідомості українського народу, втіленням його багатовікових прагнень до демократії і свободи, побудови суверенної держави.
Напередодні 26-ї річниці від Дня незалежності України у читальній залі Липовецької ЦРБ на засіданні клубу  «Горлиця» відбулася презентація книжково –ілюстративної  виставки під назвою «Україно, незборима зроду – ти душа великого народу!»
В І розділі «Витоки української державності і етапи її становлення» подані книги, в яких описується історія України на її шляху до незалежності та самостійності, а також історичні дослідження пов`язані зі становленням Української держави та національного відродження.
В ІІ розділі «Конституція – визначний акт незалежності України» міститься Конституція України, що є її Основним Законом; Декларація про державний суверенітет України, що проголошує державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади в межах її території.
В ІІІ розділі «В єдності – запорука державного розвитку» розміщено матеріали, в яких представлена широка панорама подій і найважливіші документи, пов`язані з першими політичними кроками незалежної України, а також книги, що містять роздуми сучасних відомих українських політиків, державних діячів.
ІV розділ виставки «З Україною в серці» містить книги присвячені людям, які вплинули на розвиток боротьби за незалежність, відстоювали людську, християнську і національну гідність нашого народу та мали значний вплив на загальний, культурний, економічний, політичний, науковий і духовний розвиток України, пробуджували національну свідомість, опікувалися проблемами духовного відродження і розбудови Української держави.
Шлях України до незалежності, до створення суверенної держави був довгим та кривавим. Багато українців пожертвували своїм життям заради цієї прекрасної мети — об'єднати всі етнічні українські землі й створити умови для розвитку багатоетнічного українського народу, його мови, культури, традицій.





Немає коментарів:

Дописати коментар