пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Червень 1941 року:
над пам’яттю роки невладні


Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.
Сьогодні вже мало залишилося в живих тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.
Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям! 
Сьогодні до Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні 22 червня в читальній залі  Липовецької ЦРБ організовано  виставку - пам’ять «Червень 1941 року: над пам’яттю роки невладні ». На якій представлено книги, в яких автори на документальній основі відслідковують події воєнних днів 1941-1945 років. Експозиція надає можливість відвідувачам зрозуміти і відчути трагічну глибину початку радянсько-німецької війни, вшанувати всіх тих, хто став для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму.




Немає коментарів:

Дописати коментар