суботу, 28 липня 2018 р.

Хрещення Київської Русі 
видатна подія 
в історії нашого народу


Становлення християнства на українських землях ˗ цікаве і важливе питання, яке, незважаючи на глибокі дослідження, розглядають і сьогодні. Хрестити Київську Русь і проголосити християнство державною релігією припало князю Володимиру Великому. Утвердження християнської віри на Русі ˗ тривалий складний процес, що розтягнувся у часі на багато століть.
Прийняття такого рішення значно вплинуло на подальший розвиток Київської держави, сприяло зростанню її міжнародного авторитету. Упродовж 25 років свого володарювання Володимир Великий для поширення християнства будував церкви й пожертвував десяту частину своїх прибутків на зведення Десятинної церкви; для піднесення освіти він засновував школи; для розвитку мистецтва запрошував візантійських майстрів; для встановлення правосуддя змінив старе законодавство на християнське; для усунення несправедливості він опікувався бідними, дбав про добробут своїх громадян .
28 липня до Дня Хрещення Київської Русі - України в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу «Горлиця». На засіданні пройшла історична  бесіда під назвою «Тернистий шлях до Бога». Бібліотекар читальної  зали та Інтернет – центру Козел Т.С. розповіла присутнім про прийняття в 988 році християнства на Русі князем Володимиром Великим. Запровадження християнства – це епохальний поворот в історії Давньоруської держави. Прийняття християнства сприяло зростанню міжнародного авторитету держави, стало найбільшим ґрунтом створення її могутності та зміцнення, значно вплинуло на подальший розвиток Київської Русі.
Також  на засіданні клубу була  презентована викладка літератури «Хрещення Київської Русі видатна подія в історії нашого народу».




Немає коментарів:

Дописати коментар