четвер, 27 вересня 2018 р.

Усиновіть дитину, подаруйте їй, радість та тепло свого серця.


30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра. Це свято батьків і дітей, соціальних працівників та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває», адже батьківська любов і доброта – найважливіше, що ми можемо подарувати дітям тому, що вони наша надія і наше майбутнє. Ми, дорослі, завжди повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливої уваги заслуговують діти, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наше спільне завдання, обов’язок суспільства, держави.
Батьківство – це велике щастя, і разом з тим велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. Це горе, поділене на кожного члена родини, та щастя, помножене на всіх. Родина, в якій є усиновлена дитина, – це родина назавжди.
Враховуючи суспільну значимість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, усиновлення в нинішніх реаліях є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї,  як однієї з головних основ моральності суспільства, прикладом громадянського подвигу, взірцем християнського милосердя і любові до ближнього. Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує християнських чеснот – віри, надії, любові та мудрості.
Напередодні  Дня усиновлення в Україні у читальній залі Липовецької ЦРБ відбулась презентація книжкової викладки літератури під назвою «Усиновіть дитину, подаруйте їй, радість та тепло  свого серця» , для користувачів бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар