пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Туберкульоз – загроза людству

                                 
День боротьби із туберкульозом є важливою подією і має в усьому світі велике значення для підвищення рівня обізнаності людей про системи цього захворювання, його діагностику та лікування, а також щодо можливості встановлення ефективного контролю за поширенням туберкульозу.
Туберкульоз – це захворювання, що викликають бактерії , які найчастіше впливають на легені. Майже чверть мільйона українців наразі хворіють на туберкульоз. Сьогодні в Україні туберкульоз виліковний. Раннє виявлення і дотримання правильного лікування–запорука успішного одужання. Дотримуючись необхідних запобіжних заходів, можна убезпечити себе від небезпеки зараження. Боротьба з туберкульозом буде успішною тільки тоді, коли ми всі разом будемо дотримуватися правил боротьби з підступною хворобою і вимагати виконання їх від оточуючих.
Напередодні до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом бібліотекар I категорії  читальної зали та Інтернет-центру Козел Т.С. провела бесіду – застереження під назвою «Туберкульоз – загроза людству», для користувачів бібліотеки . Вона розповіла про те, що, саме в у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу – бацилу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання. Метою Всесвітнього Дня боротьби проти туберкульозу є підвищення обізнаності про епідемію цієї страшної хвороби і зусиллю по її ліквідації.





Немає коментарів:

Дописати коментар