понеділок, 15 липня 2019 р.

Миротворець – людина, 
яка несе мир


Участь України у міжнародній миротворчій діяльності є важливою складовою зовнішньої політики України. Починаючи з 1992 року, близько 40 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у міжнародних миротворчих операціях. На рахунку українських миротворців безліч операцій, серед яких країни Європи, Середньої Азії, Африки, Закавказзя та ін.
Миротворчі операції за участю наших співвітчизників гідні поваги і похвали, оскільки пов’язані з мужністю, доблестю і честю. З метою вшанування мужності та збереження пам’яті славетних героїв-миротворців учасників миротворчих операцій ООН, ОБСЄ і НАТО щороку 15 липня на державному рівні, згідно з Постановою Верховної Ради України відзначається День українських миротворців.
За час своєї роботи миротворцям вдалося провести велику кількість успішних операцій і врятувати сотні тисяч життів. Вони побували в багатьох гарячих точках нашої планети, демонструючи всьому світу свій традиційний і високий професіоналізм, компетентність і надійність у справах врегулювання збройних протистоянь.
До Дня українських миротворців в  Липовецькій ЦРБ, бібліотекар І категорії  читальної зали та інтернет-центру Козел Т.С .провела слайд – бесіду «Миротворець – людина, яка несе мир», для користувачів бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар