пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

Велична і трагічна історія


У другу неділю вересня весь прогресивний світ традиційно вшановує Міжнародний день пам’яті жертв фашизму.
Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано у 1962 році саме у вересні, тому що на цей місяць припадають дві дати пов’язані з Другою світовою війною – день її початку та її повного завершення.
День пам’яті жертв фашизму – це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в Другій світовій війні: мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше – мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб та від голоду.
Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину. Україна заплатила страшну ціну за звільнення від поневолення. Сьогодні в скорботі згадуємо всіх, хто загинув у битвах із загарбниками, хто став безневинною жертвою людиноненависництва. Схиляємося перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі. Пишаємося військовим подвигом наших славних воїнів, які звільнили світ від фашизму. Вічна пам’ять і вічна пошана кожному, хто ціною життя відстояв наше право на свободу.
Напередодні до Дня пам’яті жертв фашизму у читальній залі Липовецької ЦРБ для користувачів бібліотеки була організована історична полиця під назвою «Велична і трагічна історія».



Немає коментарів:

Дописати коментар