четвер, 6 лютого 2020 р.

«Я народився хліборобом»


«Я народився хліборобом»

Сьогодні виповнюється 90 років від дня народження Героя Соціалістичної праці, жителя територіальної громади с. Вахнівка Степан Володимировича Магдича!
 До славного ювілею на абонементі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ організовано перегляд літератури під назвою «Я народився хліборобом».
Народився  Степан Володимирович 6 лютого 1930 року, в бідній селянській родині. До війни закінчив лише два класи Вахнівської семирічкі. Потім були страшенні повоєнні злидні, які не дали змогу закінчити навчання в школі.
Довелося хлопчині скуштувати і шахтарського хліба на копальнях Донбасу.
Майже рік пропрацював юнак забійником-відвальником на вугільних шахтах Макіївки – поки не травмував ногу.
Восени 1952 року Степана забрали в армію. Служив у Підмосков’ї.
Через чотири роки армійської служби повернувся додому, і вже за кілька днів з’явився на тракторному стані МТС проситись на роботу.
Степан Володимирович був зайнятий на вирощуванні різних сільськогосподарських культур. Але найбільшої майстерності досяг у буряківництві. Адже у 1966 році Магдич С. В. отримав свій перший орден за високі виробничі успіхи у вирощуванні цукристих, потім був нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора, орденом Леніна. А наприкінці грудня  1976 року здобув звання Героя Соціалістичної праці.
Зичимо імениннику міцного здоров’я, довгих років життя, радощів від дітей, онуків і правнуків. Хай кожен день життя повниться яскравими барвами та емоціями!
А також, щиро дякуємо Герою за його самовіддану працю, трудові подвиги, якими він вписав яскраву сторінку в історію Липовеччини.



Немає коментарів:

Дописати коментар