середу, 24 лютого 2021 р.

 Буду жити! Геть д уми сумні!

В останні лютневі дні Україна традиційно вшановує славетну письменницю Лесю Українку – це Лесині дні. 25 лютого 2021року виповнюється 150 років від дня народження геніальної української поетеси та активної громадської діячки Лесі Українки (справжнє ім’я – Лариса Петрівна Косач-Квітка, 1871-1913). Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім'я стало одним із символів української держави.

Леся Українка – одна із центральних постатей в історії національної культури. З іменем цієї видатної людини безпосередньо пов’язаний не лише розвиток модерного вітчизняного мистецтва, але й утвердження нової парадигми художнього, філософського, політичного, державницького мислення і загалом національного світовідчуття та світорозуміння. Поряд із Тарасом Шевченком та Іваном Франком, Леся Українка є тією особистістю, життя й діяльність якої багато у чому визначали й визначають культурне і суспільно-політичне становлення нашої країни.

Вірші Лесі Українки – це джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу. У своїх поезіях Леся Українка, попри важку хворобу, ніколи не нарікала на свою долю, а продовжувала боротися.

Сьогодні до 150- річчя від дня народження Великої української поетеси Лесі Українки, в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів організована  виставка-портрет  під назвою «Буду жити! Геть думи сумні!», яка ознайомить користувачів з життєвим шляхом видатної діячки - Лесі Українки. Пропонуємо звернути увагу на добре відомі в усьому світі твори письменниці: «Горить моє серце», «Лісова пісня», «Сім струн» та інші. ЇЇ лірика сповнена глибокої пристрасті, ніжної душевності, щирої любові до рідної землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар