пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

Живим уклін – загиблим слава

  Живим уклін – загиблим слава 

      20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013  – лютий 2014 рр.), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України. Небесна сотня, яка загинула на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

    Напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів організована виставка –   вшанування під назвою «Живим уклін – загиблим слава».   

     Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні, ті, хто лише починав жити.



Немає коментарів:

Дописати коментар