середа, 20 квітня 2022 р.

В світі гумору та сатири

 В світі гумору та сатири

Сьогодні в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів відбулася презентація нової книги сатири та гумору «Кордебалети» письменника-земляка  Миколи Івановича Пасічника, за яку він став лавреатом Всеукраїнської літературної премії  імені Степана Руданського 2021 року.

Про життєвий та творчий шлях Миколи Пасічника розповіли бібліотечні працівники, висвітлили цікаві та маловідомі факти з дитинства та юності поета, оформили тематичну викладку літератури «Микола Пасічник –віртуоз сатири та гумору». Всі бажаючі мали змогу познайомитися з  книгами сатири і гумору Миколи Пасічника.

В емоційному виступі історик, краєзнавець Олександр Роговий розповів про віхи життєвого шляху поета.

Микола Іванович презентував свою книгу і прочитав декілька цікавих гуморесок.

Присудити ІІ місце  лауреату Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського – Пасічнику Миколі Івановичу, члену НСПУ та СНЖУ, висунутому Вінницькою обласною організацією Національної спілки журналістів України за книгу сатири і гумору «Кордебалети». Запропоновані в ній твори актуальні, цікаві, ущипливі, високохудожні. Автор не залишив поза увагою жодної значущої соціальної проблеми. Гостро і майстерно висміяв творців негараздів: високих посадовців, працівників Феміди, науковців та інших. Дошкульно він сміється і з кривих душ. Не забув кремлівських найманців та їхніх посіпак. Його гумор інтелектуальний, комічний. В книзі продовжуються і збагачуються традиції української гумористики, а також творчі традиції Степана Руданського.

Всі бажаючі отримали автографи від поета, а він сам – щирі побажання.

Від імені всіх присутніх  директор публічної бібліотеки Марина Юкало подякувала знаменитому землякові за теплу зустріч, вручила подарунок побажавши, щоб його поетичне і журналістське слово завжди було переконливим.







Немає коментарів:

Дописати коментар