понеділок, 19 червня 2023 р.

Професійний журналіст в літературі

 Професійний журналіст в літературі

    Народився Микола Іванович Прощерук 19 червня 1938 року у селі Берестівка Липовецького району. Проходив службу в танкових військах Прикарпатського військового округу. Після служби працював у Росошанській середній школі, де й почав писати. У 1968 році навчався на заочній формі у  Київському університеті ім. Тараса Шевченка на факультеті журналістики.  Після успішного закінчення навчання плідно працював у Іллінецькій, Чечельницькій райгазетах та головним редактором радіо Вінницької Державної телерадіокомпанії.

    Друкувався Микола Прощерук у «Надбужанському співі», «Чорному тюльпані» та «Вінницькому альманасі».  Автор таких збірок як:  «Гріхопад» (1996), «В сузір’ї Лія» (1997), «Коло» (1999), «Колючий терен літа» (1999), пісенних збірок у співавторстві з В’ячеславом Колотієм «Калинові співаночки» та  Юрієм Васильківським «Я кохаю тебе».

    Микола Іванович разом з друзями-композиторами написав кілька сотень пісень, чимало з яких набули популярності і час від часу виконуються по радіо і телебаченню народними артистами України.

    До 85 - річчя від дня народження журналіста, поета-пісняра Прощерука Миколи Івановича  на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки проведено бесіду-портрет  «Професійний журналіст в літературі ».





Немає коментарів:

Дописати коментар