понеділок, 26 червня 2023 р.

Наркоманія – це квиток в один кінець

 Наркоманія – це квиток в один кінець

У всьому світі 26 червня відзначається Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків. Цю дату встановлено в 1987 році Генеральною асамблеєю ООН в рамках Десятиріччя боротьби з наркоманією та в знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність і співробітництво в цілях досягнення цілі створення міжнародного суспільства.

Наркотик – це отрута, що повільно руйнує мозок людини, її психіку та внутрішні органи. Всі наркозалежні люди довго не живуть, незалежно від виду вживаного наркотику. Наркозалежність – це пристрасть до вживання наркотиків, хворобливий потяг, що призводить до тяжких порушень психічних і фізичних функцій організму, вільного від зловживання наркотиками.

Негативні явища, що породжуються вживанням наркотиків, несуть у собі велику небезпеку для людства. Наркоманія залишається важливою соціальною і медичною проблемою, оскільки наслідки цього явища мають згубний вплив на все суспільство.

До Міжнародного дня боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки  організовано виставку - застереження  під назвою «Наркоманія – це квиток в один кінець», яка знайомить користувачів з історією виникнення,  поширення  та наслідками наркоманії, впливом наркотиків на організм підлітків та молоді.

 Щоб запобігти поширенню наркотиків, дуже важливо формувати у населення й особливо у молоді активну життєву позицію неприйняття будь-яких видів залежності. Велике значення має організація дозвілля підлітків, створення умов для корисного проведення вільного часу.


Немає коментарів:

Дописати коментар