вівторок, 18 липня 2023 р.

      Сьогодні, 18 липня минає сьома річниця загибелі Грабчака Олега Вікторовича - Героя АТО, що віддав своє життя за цілісність України та нас.

    Народився у місті Липовець 20 жовтня 1988 року в працьовитій родині Віктора Анатолійовича та Олени Віталіївни. Закінчив Липовецьку ЗОШ №3. Після проходження строкової військової служби у лавах ЗСУ, працював слюсарем аварійно-відновлюваних робіт Липовецької дільниці газового господарства.

    З наступом ворога на схід, Олег Вікторович був мобілізований 15 липня 2015 року.  Став військовослужбовцем 53-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, яка прикривала небезпечний напрям після залишення Дебальцевського вигину – між Авдіївською промзоною і Світлодарською дугою.

     Життя молодого воїна, захисника нашої неньки - України обірвалося зранку 18 липня 2016 року внаслідок мінометного обстрілу позицій бригади між Зайцевим та Майорськом під Горлівкою. Помер від отриманих поранень, які були несумісні з життям.

    У честь пам’яті та шани, вулицю Тиху, що у мікрорайоні Скакунка, де виріс Олег, перейменовано на його честь. На фасаді Липовецького ліцею №3, де навчався Герой, встановлено меморіальну дошку. Указом Президента України від 27.10.2016 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Пам’ятаймо! Шануймо! Слава Герою!



Немає коментарів:

Дописати коментар