четвер, 13 липня 2023 р.

Маестро мелодій чарівних

Маестро мелодій чарівних

Однією з найяскравіших особистостей української культури другої половини ХХ – перших десятиліть ХХІ ст. є  композитор і музикант Мирослав Скорик (1938- 2020). Його унікальний «життєвий проект» вмістив у себе так багато вершинних досягнень у різних сферах музичної культури, що видається дивовижним, як могла одна людина – навіть впродовж доволі тривалого часового відрізку понад півстоліття!  - здійснити такий об’ємний творчий чин. В його доробку чимало академічних творів, естрадних пісень, саундтреків до фільмів. «Мелодія ля-мінор» для скрипки вважається у світі уособленням зраненої і ніжної душі України, її духовним гімном. Вона звучить у багатьох куточках світу, перекладена для різних інструментів – від бандури до флейти.

З нагоди 85-річниці від дня народження Мирослава Скорика у відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання проведено музичний етюд «Маестро мелодій чарівних».

Впродовж уже декількох десятиліть музичні шедеври Скорика лікують слух, душі та серця українців, переконують у стійкості духу і волелюбності нашого народу. Немає сумнівів, що музика видатного маестро  та пам’ять про нього житимуть ще дуже довго.

Немає коментарів:

Дописати коментар