пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

    Назавжди 27... Сьогодні, 20 жовтня день народження нашого Героя, захисника України - Олега Вікторовича Грабчака, якому виповнилося б 35 років, якби не віддав своє життя за майбутнє України.

Народився та жив у Липовці. Закінчивши Липовецьку ЗОШ №3, пройшов строкову військову службу у лавах ЗСУ. Після демобілізації працював слюсарем на Липовецькій дільниці Іллінецького міжрайонного управління газового господарства ПАТ із газопостачання та газифікації «Вінницягаз».

З 15 липня 2015 року був мобілізований до лав ЗСУ. Ніс службу навідником першого механізованого батальйону 53-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. У складі 53-ї окремої механізованої бригади прикривав небезпечний напрям після залишення Дебальцевського вигину – між Авдіївською промзоною і Світлодарською дугою. Після року вірної служби, мав бути демобілізованим через місяць.

18 липня 2016 року між Зайцевим та Майорськом (під Горлівкою) сталося пряме попадання в ряди 53-ї бригади, Олег Грабчак помер від отриманих поранень.

Указом Президента України № 476/2016 від 27 жовтня 2016 року, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Олег Вікторович Грабчак нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У Липовецькому ліцеї №3 відкрито на честь Героя меморіальну дошку та названо вулицю на якій зростав. У ліцеї започаткували волейбольний міжшкільний чемпіонат на кубок ім. Олега Грабчака.

Вшануймо світлу пам’ять про земляка, який загинув за рідню землю, за наше мирне  життя.

Герої не вмирають! Вічна пам’ять!

Немає коментарів:

Дописати коментар