вівторок, 31 жовтня 2023 р.

         Сьогодні, 31 жовтня мужньому захиснику рідної землі, Герою Богдану Олександровичу Литвину виповнилося б 29 років. Та не судилося йому відзначити свій день народження у колі своєї сім’ї, друзів та товаришів, бо пішов захищати свою Батьківщину від клятого ворога, віддавши за Україну найбільший скарб, який  дається Богом - своє життя.

 Народився в місті Київ, у дитячі роки жив у селі Росоша. Після закінчення столичної школи, вступив до Київського технікуму готельного господарства і бізнесу. Продовжив навчання в університеті за спеціальністю готельне господарство і бізнес, який закінчив із відзнакою. У 2017-2018 роках проходив строкову службу у Національній Гвардії ім. Петра Дорошенка. Закінчивши службу, працював юристом у регіональному відділенні Фонду державного майна у Київській області, пізніше - у Пенсійному Фонді України.

З початком повномасштабного вторгнення ворога на наші землі Богдан був мобілізований до Збройних Сил України. Пройшовши військову перепідготовку, ніс службу на посаді стрілка 72-ї бригади Чорних Запорожців.

13 березня 2022 року Захисник героїчно загинув в районі населеного пункту Гостомель, боронячи підступи до околиць столиці від наступу окупанта.

За мужні дії та самовіддану службу, Богдан Литвин нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Вічна пам’ять та слава Герою!


Немає коментарів:

Дописати коментар