понеділок, 20 листопада 2023 р.

Революція Гідності - революція свободи

 Революція Гідності - революція


21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Це свято встановлене згідно з указом Президента на честь початку в цей день Помаранчевої революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р.

Нині, коли на нашу землю прийшли рашистські орди і весь народ став на захист Батьківщини, особливого значення набули такі поняття, як «гідність» та «свобода». Саме за них ми воюємо і не віддамо ворогові ні клаптика нашої території. Саме ці ідеї охоплюють серця нашого мужнього, гордого та незламного народу.

Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

       Напередодні Дня Гідності та Свободи  в Липовецькому ліцеї №3 відбувся захід на тему: «Революція Гідності - революція свободи», на якому бібліотекар юнацької кафедри Піщенюк А. О. з учнями 9-го класу провели урок історії про події  десятирічної давнини, які мають доленосне значення для України та українців. 




Немає коментарів:

Дописати коментар