середа, 22 листопада 2023 р.

Світлий геній українського слова

                   Світлий геній українського слова

25 листопада літературна Україна відзначає 185 річницю від дня народження славного представника української літератури Івана Семеновича Нечуя-Левицького. За півстоліття творчої діяльності він написав понад п'ятдесят високохудожніх романів, повістей, оповідань, п'єс, казок, нарисів, гуморесок, літературно-критичних статей.

    У відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання  відбулося засідання  літературного гуртка «Криниця». Бібліотекарі підготували та провели з гуртківцями літературно-музичну композицію «Світлий геній українського слова». Учасники заходу детально ознайомилися з біографією письменника, віртуально відвідали музей І. Нечуя - Левицького, переглянули уривки кінострічки «Кайдашева сім’я», зачитували уривки творів письменника.

Сьогодні ми віддаємо данину пам'яті великому майстру слова, який натхненно працював на ниві українського письменства і  увійшов в історію української культури як видатний майстер художньої прози, високоосвічений перекладач, критик та духовно багата особистість. Творчість І. Нечуя-Левицького є золотою класикою української літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар