понеділок, 27 листопада 2023 р.

Талант, відданий народові

 Талант, відданий народові

    Сьогодні, 27 листопада, літературна Україна відзначає 160 років від дня народження відомого класика української літератури XX століття -  Ольги Кобилянської.

    Письменниця пройшла непростий шлях самовідданого служіння народові, віддала йому всі думки і помисли у тяжкий час соціального і національного поневолення, і в світлий час його возз’єднання, духовного відродження, оповите в нашій країні глибокою шаною і любов’ю. Твори письменниці в той час вирізнялися новою тематикою, новими героями, але найважливіше – бурхливим потоком сильних почуттів, палкою любов’ю до всього прекрасного та благородного, закоханістю у природу, поєднанням реалістичного та романтичного бачення дійсності.

    Ім’я видатної української письменниці-демократки відоме у широкому світі. Її новели і повісті видавалися не лише українською, а й німецькою, польською, чеською мовами. Серед повістей письменниці варто відзначити "Земля" і "У неділю рано зілля копала".

    Ольга Кобилянська завжди жила вірою, що настане час, коли Україна буде вільною та суверенною.

 Відділ обслуговування дітей та організаторів дитячого читання представив бібліографічний огляд літератури «Талант, відданий народу», де користувачі змогли більш детально ознайомитися з творчим доробком відомої письменниці.



Немає коментарів:

Дописати коментар