суботу, 16 грудня 2023 р.

Поет та гуморист нашого краю

Поет та гуморист нашого краю

    16 грудня відзначає свій 65-річний ювілей поет-гуморист, майстер гострого слова, лауреат літературної премії ім. Павла Добрянського, член Вінницького куреня гумористів ім. Степана Руданського та Національних спілок письменників і журналістів України - Микола Іванович Пасічник.

    Народився у селі Нарцизівка Липовецького району. У 1980 році закінчив філологічний факультет Вінницького державного педагогічного інститутуЗгодом пройшов військову службу. Працював кореспондентом Погребищенської районної газети «Колос» й Могилів-Подільської міськрайонної «Наддністрянська правда», учителем української мови та літератури у місті Шостка Сумської області, директором Липовецької телерадіокомпанії, заступником редактора газети «Липовецькі вісті».

    Микола Іванович, ще задовго до набуття ним звання професійного письменника, друкував свої твори у всеукраїнських виданнях, зокрема, у журналі “Перець”, гумористичному тижневику “Веселі вісті”, у районній та обласній пресі, у хрестоматійному виданні “Митці слова Вінниччини” та в антології “Подільський краснослов”. Пасічник є співавтором колективної сатиричної збірки “Московська ікра” - що є блокпостом письменників Вінниччини проти кремлівських найманців.

    Крім письменництва Микола Іванович постійно займається активною громадською діяльністю. У 1989–1990 роках він був серед ініціаторів створення осередку Народного Руху України в Могилеві-Подільському. Делегат ІІ Всеукраїнського з'їзду Руху та Член Конгресу українських націоналістів.

    Сьогодні майстер гумору висвітлює свою творчість на просторах інтернету, у якій використовує чи не весь арсенал форм, засобів і прийомів гумористики. Микола Іванович не лише бореться з суспільними і людськими вадами, він гідно несе високе звання письменника, поета-гумориста України, своєю творчістю збагачує сучасну українську гумористику.

    До дня народження сатирика-гумориста на абонементі відділу  обслуговування дорослих користувачів КЗ “Липовецька публічна бібліотека” оформлено виставку-персоналію “Поет та гуморист нашого краю”, на якій користувачі бібліотеки можуть ознайомитись із гумористичною творчістю нашого земляка.

    Щиро вітаємо ювіляра з Днем народження! Зичимо добра, натхнення, миру, здоров’я та невичерпної енергії!



Немає коментарів:

Дописати коментар