суботу, 9 грудня 2023 р.

Права людини – гарантія розвитку людства

 Права людини – гарантія розвитку людства

     День захисту прав людини  засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної  Асамблеї ООН, відзначається щорічно 10 грудня.

Права́ людини — це природні можливості громадянина, що забезпечують його життя, людську гідність і свободу діяльності у всіх сферах суспільного життя. Права людини мають природну сутність і є невід'ємними від індивіда, вони позатериторіальні і позанаціональні, існують незалежно від закріплення в законодавчих актах держави, є об'єктом міжнародно-правового регулювання та захисту. Нормативно-правові гарантії основних прав і свобод людини і громадянина представлені системою норм конституційного права, що встановлюють і закріплюють основні права і свободи, визначають принципи та шляхи їх реалізації. Нормативні гарантії знаходять своє об'єктивне відображення в системі чинного законодавства України у сфері прав і свобод людини і громадянина, а саме — в Конституції України, законах України …

         Головна мета Міжнародного дня прав людини – в усьому світі поширювати поняття свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.  Можливість вчергове згадати про механізм досягнення безпеки в суспільстві та поєднати зусилля для виховання молодого покоління  .

         Напередодні  Міжнародного  дня  захисту прав людини в Інтернет -  центрі  КЗ «Липовецька публічна бібліотека» відбулася  слайд – бесіда під назвою «Права людини – гарантія розвитку людства» для користувачів юнацького  віку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар