понеділок, 22 квітня 2024 р.

Міжнародний день Матері-Землі

Світ, в якому ти живеш

Починаючи з 2010 року в наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День – Всесвітній день Матері-Землі, що відзначається щороку 22-го квітня.

Всесвітній день Землі – день єднання людей всієї планети для захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Адже наша планета -  спільний дім для всього людства, у якому створені дивовижні умови, що дозволяють людям отримувати радість та насолоду від життя. У той самий час відношення людини до Землі, як до свого помешкання, є тільки споживацьким. Не всі усвідомлюють той факт, наскільки сильно кожен з нас впливає на стан планети. Питання тільки в тому, яким є цей вплив: позитивним чи негативним? Ця дата дозволяє кожному поставити собі це питання, а також задуматися над тим, що хорошого я можу зробити для свого дому, для своєї Матері-Землі.

Відділ обслуговування дітей та організаторів дитячого читання презентував книжкову еко-виставку «Світ, в якому ти живеш», щоб нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи та задуматися про те, що у результаті своєї діяльності людина може завдати значної шкоди екології планети.



Немає коментарів:

Дописати коментар