четвер, 25 квітня 2024 р.

Чорнобиль: без права на забуття

 Чорнобиль: без права на забуття

    26 квітня 1986 року о 1 годині, 23 хвилини, 40 секунд на Чорнобильській АЕС стався вибух...  Наслідки аварії на четвертому реакторі ЧАЄС сколихнули весь світ. У результаті вибуху стався викид величезної кількості речовин із активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслися на великі відстані, що забрало життя багатьох людей.

    Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ризикуючи своїми життями і здоровям, вони виконали свій обовязок у двобої з моторошним невидимим ворогом, задля захисту людства від розповсюдження смертельної радіації. Подвиг цих людей навічно залишиться у пам’яті українського народу.

    Напередодні 38 річниці з дня Чорнобильської катастрофи у КЗ Липовецька  публічна бібліотека для старшокласників Липовецького ліцею №2 було проведено вечір-пам’ять “Чорнобиль: без права на забуття”.Також учасники заходу мали можливість оглянути виставку-вшанування Терновий вінець Чорнобиля” та ознайомитись з документами і матеріалами історії будівництва ЧАЕС, її експлуатації, аварії та подіями після катастрофи. По завершенні заходу, учні вшанували пам’ять тих, чиї життя обірвав смертоносний атом та поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам і  учасникам ядерних випробувань на ЧАЕС.




Немає коментарів:

Дописати коментар