понеділок, 29 квітня 2024 р.

Славетний скрипаль - Петро Столярський

 Славетний скрипаль - Петро Столярський

    Петро Соломонович Столярський - видатний скрипаль і музичний педагог єврейського походження, засновник спеціалізованої музичної школи для обдарованих дітей в Одесі, що носить його ім'я.

    Народився Петро Соломонович 30 листопада 1871 року в місті Липовець.  Отримав освіту в Одеському музичному училищі музичної спілки, де вивчав скрипку під керівництвом Йосипа Карбульки. З 1893 року став скрипалем оркестру Одеського оперного театру та одночасно займався педагогічною діяльністю. У 1933 році Столярський перетворив свої курси в державну середню-спеціальну музичну школу-інтернат. Він часто запрошував до своєї школи відомих музикантів, щоб ті подивилися на юних талантів, яких він зібрав у своїй школі..

    Як відомо, Петро Соломонович Столярський був одним з найбільших педагогів століття, а його внесок у розвиток музичної освіти та виконавського мистецтва залишається незабутнім й досі.

    До 80-річчя від дня смерті легендарної особистості на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ Липовецька публічна бібліотека організовано виставку-вшанування під назвою “Славетний скрипаль - Петро Столярський”.

Немає коментарів:

Дописати коментар