понеділок, 16 вересня 2019 р.

Залюблений у сонце і квіти


Сьогодні в районній бібліотеці для дітей відбулося чергове засідання літературного гуртка «Криниця», присвячене 155-й річниці від дня народження українського письменника-земляка, громадського діяча, класика української літератури Михайла Коцюбинського. На вечір-портрет «Залюблений у сонце і квіти» завітали учні 7- Б класу ЗОШ І-ІІІ  ст. №2 з вчителем укр. мови і літератури О. І. Огородник.
Михайла Михайловича називають Сонцепоклонником і Соняхом, бо над усе він любив сонце, квіти та дітей.  Гуртківці  пройшлися тернистими стежинами  життя і творчості письменника, із задоволенням здійснили віртуальну мандрівку до гостинної садиби – музею у Вінниці, читали вірші-присвяти ювіляру . Натхненно і захоплено слухали  фортепіанні мініатюри Шумана, Шопена, Гріга, романси М.  Лисенка, якими у свій час заслуховувалися в сім'ї Коцюбинських.
Бібліотекарі зробили огляд літератури біля книжкової виставки-портрет «Наш неперевершений Михайло Коцюбинський». Серед  запропонованих книг -  «Харитя», «Ялинка», «Маленький грішник» «Fata morgana», «Тіні забутих предків», «Цвіт яблуні», «Intermezzo», «Подарунок на іменини», «Коні не винні», «Дорогою ціною».
Пройшли десятиріччя, минуть, напевно, віки, а творчість Коцюбинського, як світла зоря, сяятиме над нами вічно, облагороджуючи людську душу, кличучи нас вперед…

Немає коментарів:

Дописати коментар