вівторок, 24 жовтня 2023 р.

ООН – шлях до миру

 ООН – шлях до миру

Організація Об’єднаних Націй (ООН) –глобальна міжнародна організація була заснована 24 жовтня 1945 на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу.

        Організація Об’єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству і укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності. Працюючи на повну силу, Організація Об’єднаних Націй може сприяти здійсненню цих високих сподівань людства.

            Після проголошення незалежності України участь у діяльності Організації Об'єднаних Націй було визначено одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики нашої держави. Україна надає виняткового значення діяльності ООН з підтримання міжнародного миру та безпеки, бере активну участь у міжнародному процесі щодо впровадження політики сталого розвитку з метою комплексного вирішення завдань охорони довкілля та економічного зростання людства на глобальному рівні.

         В   Україні ООН  представляють фонди, програми  та спеціалізовані установи, що  працюють відповідно до загальної стратегії ООН в Україні: надають технічну  допомогу з питань людського розвитку та гуманітарну допомогу, яка грунтується на принципах поваги і дотримання прав людини.

            Сьогодні  до Міжнародного  дня Організації Об’єднаних Націй на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ « Липовецької публічної бібліотеки» була проведена  інформаційна хвилинка під назвою «ООН – шлях до миру » для користувачів бібліотеки.

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар