пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Мова барвиста, мова багата

Мова барвиста, мова багата

27 жовтня ми  відзначаємо велике свято – День української писемності та мови. Без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. Для українського народу мова завжди була одним з найцінніших скарбів, зберегти мову означало зберегти націю, зберегти нашу українську самобутність.

З нагоди відзначення Дня української писемності та мови працівники відділу обслуговування дітей і організаторів дитячого читання провели мовні ігри «Мова барвиста, мова багата». На захід завітали учні 5-го  класу Липовецького ліцею № 1 ім. В. Липківського разом з вчителькою української мови та літератури Надольною Т. А. Захід пройшов активно та пізнавально: діти виконували різноманітні завдання, відгадували загадки, ребуси, брали участь у вікторині та мовознавчому конкурсі.

Сьогодні, ми зайвий раз переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова  веселка.

       Дорогі друзі!  Ми з гідністю і шаною маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Вивчайте рідну мову, удосконалюйте свої знання, збагачуйте словниковий запас під час читання і спілкування.  Досконало володіти своєю рідною мовою – обов’язок кожного справжнього українця.


Немає коментарів:

Дописати коментар