пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Голодомор : крізь призму пам’яті і болю

             Голодомор : крізь призму пам’яті і болю

                                   

 25  листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв Голодоморів. У цю дату ми вшановуємо пам'ять усіх жертв штучного голоду, організованого сталінською владою.

Голодомор залишив в  українській історії незагойні шрами. Від голоду вимирали цілі села, а масштаби і причини трагедії замовчувалися радянською владою. Практично в кожній родині з вуст в уста передаються історії очевидців Голодомору.

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. 90 років український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців Голодомору.

Ми  пам’ятаємо  сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки,  знали про ті лихоліття, свято  берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.                                            

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодоморів у читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів  відбулося чергове засідання жіночого клубу «Горлиця». На якому була презентована виставка – реквієм «Голодомор : крізь призму пам’яті і болю» ,бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки Голодомору  в  Україні та рідному краї. Також члени клубу згадали про жахи голоду 1932- 33 років, про загибель мільйонів людей ,про трагізм ,який ховається за словом « Голодомор».



Немає коментарів:

Дописати коментар