четвер, 23 листопада 2023 р.

Голодомор на Липовеччині

                     Голодомор на Липовеччині

     Колесо історії крутиться невпинно, і от ми вже наблизилися до дев'яностих  роковин Голодомору, – найбільшої біди в історії України, однієї з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття. Україна пережила три  голодомори: 1921- 1922, 1932-1933 та 1946-1947 років.  Наймасштабніший з них — Голодомор 1932-1933 років, за офіційними підрахунками демографічні втрати  фахівці оцінюють у 4,5 мільйона людських життів. Проте досі ми не знаємо всього масштабу цієї трагедії.

         Липовеччина теж відчула на собі всю біль голодомору, тому кожен з нас втратив частку свого коріння. Сьогодні у  відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання було проведено урок історичної правди «Голодомор на Липовеччині». Бібліотекарі щиро вдячні  вчительці історії Липовецького ліцею №2 Шиндирук Олені Василівні за цікавий, змістовно проведений захід.

    Очевидців трагедії, хто на власні очі бачив те жахіття залишилося дуже мало, тож обов’язок молодшого покоління - не дати згаснути пам’яті про Голодомор, дбайливо передати її своїм нащадкам.

   Злочини проти людяності не мають терміну давності. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар