вівторок, 30 квітня 2013 р.

Чорнобиль – біль та скорбота України


26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. 2013рік - 27 річниця з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Чи доводилось вам бачити землю , на якій ніхто не живе? Хоч ще квітують і родять сади , ніхто не споживає тих гірких плодів , не йде до лісу за цілющими дарами .  Це - земля Чорнобиля , це чорнобильські стежки , зарослі травами , якими рідко коли ступає нога людини.
Чорнобиль ... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд , здичавілих звірів. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом  ядерного апокаліпсису.
 Тож  напередодні 27 – ї річниці у стінах Липовецької  центральної  районної бібліотеки  для дорослих  відбувся урок- застереження   під назвою: « Чорнобиль – біль та  скорбота України» присвячений трагедії на Чорнобильській АЕС. На заході присутні  більш детальніше дізналися про страшні дні 1986 року, ознайомилися з переглядом літератури    «І впала зірка Полин»,  бібліотекарі читали вірші присв’ячені Чорнобильській трагедії,  присутні також мали можливість  за допомогою інтернету  побачити атомну станцію до вибуху, і під час вибуху, також  місто Припять , похмурий і сірий ,лякаючий і порожній, здичавілий, заборонений, обплутаний колючим дротом,   місто- привид. Місто в якому час зупинився назавжди.





 Урок-застереження змусив старшокласників замислитися над тим, який  крихкий оточуючий нас світ, що природа не прощає недбалого ставлення до себе, не прощає помилок і промахів і що ми повинні захоплюватися мужністю людей, які не шкодували ні сил, ні свого здоров'я, жертвували собою заради порятунку мільйонів людей.   Присутні вшанували   всіх померлих хвилиною мовчання.                  


 До заходу оформлено перегляд літератури "І впала зірка Полин..."







Немає коментарів:

Дописати коментар