четвер, 27 листопада 2014 р.


Я був в далекій чужині,

Там небо таке ж голубе,

Та тільки нема Батьківщини,

Нема там, Вітчизно, тебе.

 

Бо в ріднім краю над землю

Чистіша і глибша блакить.

І сонце Вітчизни моєї

Яскравіше в небі горить

 

         Цим віршем Василя Сухомлинського розпочався уроки-спілкування, який пройшов в районній дитячій бібліотеці з третьокласниками школи-колегіуму ім. В. Липківського.

         Лейтмотивом уроку були слова В. Сухомлинського: «У патріотизму два крила – любов до природи і любов до людей».

         З розповідей бібліотекарів а також з відеопрезентації, присвяченої великому педагогу діти дізналися якою людиною був Василь Сухомлинський, як жив, чому його ім’я називають серед імен найславетніших українців.

Разом з вихованцями педагога, гуманіста і патріота діти помандрували стежками «школи під голубим небом», де В. Сухомлинський вчив учнів бачити навколишню красу, адже любов до своєї Батьківщини починається з яблуньки біля будинку, з батьківської криниці, з вулиці до школи, з квіточки в саду.

Наші активні читайлики перейнялися словами Василя Сухомлинського про те, що «не може бути справжнім сином своєї Вітчизни той, хто не став справжнім сином своєї матері, батька».

         Василь Сухомлинський написав більше півтори тисячі казок, оповідань, притч, легенд для дітей, загальний тираж яких на сьогодні складає більше чотирьох мільйонів, на більш як п’ятнадцяти мовах світу. Бібліотекарі розкрили перед учасниками зустрічі невеличку часточку тих безцінних скарбів, які він створив. Вразили присутніх оповідання «Бо я людина», «Доброго дня», після яких кожен задумався, що таке віддавати тепло своєї душі людям, що таке залишити свій слід на землі.

Діти охоче розповідали про  свої добрі вчинки, про те, як вони виконують заповіді Василя Сухомлинського. А бібліотечні працівники закликали читати книги мудрого письменника, педагога і вчитися ставати справжніми людьми, справжніми патріотами своєї Батьківщини.   
 
 




Немає коментарів:

Дописати коментар