четвер, 5 листопада 2015 р.

Майстерня Мовознайчика 
9 листопада – День української писемності і мови. Українська мова. Вона нам рідна як мама й тато, як земля, на якій зростаємо. Без мови немає народу. Її потрібно не лише любити, а й берегти як зіницю ока.
Напередодні цього свята для своїх дітей-користувачів районна бібліотека для дітей провела цікаву і змістову ігрову програму «Майстерня Мовознайчика».
       Діти  залюбки приймали участь в мовних іграх і відповідали на безліч запитань: «Я знаю чарівні слова: скажу одне – почуєш два»,  «Де сховалися слова?», «Виправ помилку», «Загубилася буква», «Що тут не так?», «Впізнай та відгадай казку?», «Яке слово зайве?», «Хто швидше і вірніше?» та багато інших. Найактивнішими мовознайчиками стали Вероніка Медовщук та Анастасія Резюк з 4-б класу ЗОШ №2 ім. В. Копитка.
Особливо здивувало дітей, що День народження мають не тільки люди, але й слова. Правда, на відмінну від нас вони, бувало, народжувались, тесалися, шліфувалися, оздоблювалися десятками і навіть сотнями літ. Деякі з цих слів ще й досі розвиваються, удосконалюються, кристалізуються, немов алмаз. Тож ми вдячні своїм далеким пращурам за те що передали нам у спадок найбагатшу і найчистішу мову на землі. А ще вони нам залишили заповіт: як найцінніший скарб зберегти рідну мову для всіх українців.


Немає коментарів:

Дописати коментар