пʼятницю, 20 січня 2017 р.

День Соборності України – важлива віха в історії нашого народу

Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить

В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Акт злуки всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України.
    Ця подія є важливою історичною віхою в боротьбі українського народу за свободу, яка залишиться у пам’яті сьогоднішнього і прийдешніх поколінь. Проголошена на майдані перед святою Софією Київською ідея соборності ознаменувала відродження української державності та національної гідності.
    До Дня Соборності України відділ обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ презентував у фойє районного будинку культури книжково–ілюстративну виставку під назвою « День Соборності України – важлива віха в історії нашого народу», яка складається з трьох розділів.
  У першому розділі «На шляху до Соборної України» представлена література, яка висвітлює ідеї побудови української, самостійної, соборної держави.
Другий розділ « Носії ідеї Соборності» знайомить з літературою  про славетних синів українського народу. Вони боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.
 Про ідеї соборності та її значення в політичному житті сучасної України розповідає література, яка представлена в третьому розділі «Ідеї соборності в політичному житті сучасної України».

Цей день назавжди залишиться в історії нашого народу як свято Соборності України . Лише в єдності наших спільних дій, в соборності наших душ ми зможемо втілити в життя одвічну мрію українського народу – побудувати потужну, вільну, демократичну державу .


     
     

Також, сьогодні бібліотекар Дубовик В. О. провів історичну бесіду для юнацтва під назвою «Соборність України: минуле, сучасне, майбутнє».


Немає коментарів:

Дописати коментар