четвер, 22 листопада 2018 р.


 «То був страшний 
навмисний голод…»


Голодомор 1932-1933 рр. – одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. Інспірований тогочасним комуністичним режимом, він забрав мільйони життів наших співвітчизників. Роки державної незалежності України стали часом складного усвідомлення причин, перебігу та наслідків національної катастрофи українців. 28 листопада 2006р. Верховна Рада України визнала голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.
Жахливо навіть через роки згадувати про цю страшну трагедію, яка пройшла на благословенній землі квітучого українського краю.
Сьогодні до 85-х роковин Голодомору працівники відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ провели вечір пам’яті «То був страшний навмисний голод...». На заході були присутні старшокласники Липовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3. 
Бібліотекарі - Козел Т.С., Дубовик В.О., Цивилюк В.Р. ознайомили учнів з історичними передумовами виникнення та наслідками голодомору 1932-1933 рр. на Україні, з політикою більшовиків проти українського народу. До глибини душі зворушив всіх присутніх відеозапис спогадів 93 - річної живої очевидиці голодомору – Цибровської Віри Іванівни, жительки м. Липовця (мікрорайон «Кам’янка»).
На десятиліття можна засекретити архіви. Можна приховати в глибинах спецсховищ викри­вальні документи. Можна замести сліди злочину. Можна раз, і вдруге, і втретє переписувати історію на догоду диктаторів чи ідеології. Та з пам'яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. 
Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року всеодно хвилюватиме серця людей. Будемо з вами жити надією і робити в своєму житті все для того, щоб ці страшні сторінки історії ніколи не повторились. 


На абонементі Липовецької ЦРБ для користувачів експонується книжкова виставка-пам'ять "Голодомор 1932-1933 років - біль серця всієї України". На якій представлені книги про геноцид української нації, про страждання і біль, спричинені тоталітарним режимом.



Немає коментарів:

Дописати коментар