четвер, 8 листопада 2018 р.


Віки творилась українська мова



Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.
Панас Мирний
 Яка прекрасна українська мова!  Виплекана колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мова…яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами…
 9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році, і відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора - Літописця – письменника,основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова.
До Дня української писемності та мови у читальній залі Липовецької ЦРБ, для користувачів бібліотеки оформлена виставка - калейдоскоп  «Віки творилась українська мова».





Немає коментарів:

Дописати коментар