четвер, 7 березня 2019 р.

Шлях Кобзаря – це 
шлях народу


Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги, 
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка…
Щорічно у чарівну весняну березневу пору ми звертаємось до постаті Великого Кобзаря, який є славою та гордістю України і її народу. Минуло вже 205 років з дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої любові до свого народу, своєї землі.
Тарас Шевченко…Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, Кобзар підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.
Він став духовним батьком, творцем і рятівником української мови, звеличивши Україну та її народ. Шевченкове свято – то кришталево чисте свічадо. Сила його поезій пророча, бо завжди стосується того часу, в якому цю поезію сприймаємо, сьогодні вона ніби тільки для нас і написана.
Напередодні 205-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в читальній залі Липовецької ЦРБ презентовано  книжково –ілюстративну виставку  «Шлях Кобзаря – це шлях народу », для користувачів бібліотеки.
Виставка складається із 4 розділів. 1 розділ «Тарас Шевченко – великий національний пророк» – представлено 12-ти томним виданням – повне зібрання творів Тараса Шевченка. У 2 розділі «Син України – наш Кобзар!» – викладена література в якій висвітлюється біографія Великого Кобзаря. 3 розділ під назвою «Поет, художник, мислитель» розкриває, для відвідувачів виставки, Тараса Григоровича Шевченка як національного пророка, художника, мислителя – філософа. У 4 розділі «Про Тараса знає увесь білий світ» містяться публікації авторів з інших країн, де не тільки чули про Т.Шевченка, а й шанують його творчість, перекладають його твори різними мовами. В плані краєзнавства цікавим є доробок нашого земляка Миколи Магери «Наш Т. Г. Шевченко», де йде мова про перебування поета на Поділлі.
Тарас Шевченко — це не минуле, Тарас Шевченко — це сьогодення, він важливий і для тих, хто живе тепер, і для молодих, хто тільки починає своє життя, і для старших, і для всіх тих, хто хоч якось асоціює себе з Україною.




Немає коментарів:

Дописати коментар