вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Погляд  у трагічне минуле України: Анексія Криму


Крим – це земля надії. Земля, гіркота від втрати якої ніколи не дасть заспокоїтися. Крим має надзвичайно вигідне геополітичне розташування й тому завжди опинявся на шляху всіх хвиль міграцій та воєн, що котилися з Азії до Європи й у зворотньому напрямку ще від античних часів.
Його стратегічне значення свого часу оцінили кіммерійці, таври, скіфи, сармати, римляни, готи, слов’яни, монголи, татари, турки, росіяни, англійці, німці, українці й багато інших народів.
Проблеми сьогодення Криму власне зумовлені тим, що навали завойовників завжди спричиняли на території півострова примусове переселення місцевого населення.
Початком російської збройної агресії на території України була анексія Криму Росією, яка була спрямована на насильницьке протиправне відторгнення Кримської автономії та Севастополя від України та їх приєднання до Російської Федерації на правах суб'єктів Російської Федерації, що було здійснено протягом березня 2014 р. Насильницька анексія Криму не визнається українською державою, не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеціанської комісії, натомість російською владою трактується як «повернення Криму до Росії». Згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова внаслідок російської окупації вважається тимчасово окупованою територією .
Боротьба за повернення Криму ‒ це боротьба проти свавілля. Крим був украдений Росією в України силовим шляхом. Його анексія ‒ перший прецедент у історії Європи з часів Другої світової війни і Україна, об`єднавши всі зусилля, зможе повернути півострів, доведучи, що Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.
Сьогодні в Інтернет-центрі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ було проведено слайд-бесіду під назвою «Погляд  у трагічне минуле України: Анексія Криму», для користувачів бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар