четвер, 5 листопада 2020 р.

Мови велич та краса

 Мови велич та краса


День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Це свято було започатковане у 1997 році на честь вшанування пам'яті Нестора Літописця, з ім'ям якого пов'язують зародження української писемності, книжного слова, літературної традиції.

Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть і основа буття.

Саме вона – наша мова – втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської.

І це так, бо, як сказав Володимир Сосюра:

«Мова – це душа народу, а народ без мови не народ».

До Дня української писемності та мови в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ  оформлена   книжкова виставка  під назвою «Мови велич та краса».

Література, яка представлена на виставці, допомагає з’ясувати витоки нашої мови, оцінити велич і багатство рідного слова, а також спонукає берегти скарби української мови, боротися за її красу, за правильність вимови, тому що мова – основа нашої національності.

Варто пам’ятати, що грамотно володіти державною мовою – це обов’язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар