субота, 28 вересня 2024 р.

Бабин Яр : історії та долі

                                                      

 

Бабин Яр : історії та долі

    Бабин Яр - місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні.

    29-30 вересня 1941 року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисячі людей.

    Трагедія Бабиного Яру є спільною для всіх, хто живе
в Україні. Вона немає національних ознак чи терміну давності, і наш обов’язок – не лише з гідністю вшанувати пам’ять загиблих, але й не дати забути молодому поколінню, скільки крові було пролито на цій землі. Адже, лише пам’ятаючи історію, можна зрозуміти ціну справжнім цінностям – життю і свободі людини.

    Історія Бабиного Яру – страшна і повчальна. Десятки тисяч жертв – це реальна ціна за людську безвідповідальність і маніакальне бажання панувати над світом. Водночас, це повчальний урок для нинішнього покоління, яке має знати всю правду про одну з найбільших трагедій людства, щоб не повторити його помилок.

    До 83 –х роковин пам’яті жертв Бабиного Яру, для користувачів бібліотеки,  в  читальній залі КЗ «Липовецька публічна бібліотека» була проведена година пам’яті під назвою «Бабин Яр: історії та долі».





Немає коментарів:

Дописати коментар